زنجبیل قلم (درشت) و خشک با کیفیت عالی
زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale یک گیاه چندساله است که به خانواده زنجبیلیان (Zingiberaceae) تعلق دارد. این گیاه بومی جنوب شرقی آسیا است و در مناطق گرمسیری رشد میکند. ریشه زنجبیل، که به آن ریزوم نیز میگویند،
زنجبیل گیاهی است که به خاطر خواص دارویی و طعم خاصش معروف ,و محبوب است. ریشهی زنجبیل در آشپزی و طب سنتی استفاده گستردهای دارد. زنجبیل حاوی مواد فعالی مانند جینجرول است که دارای خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی قوی میباشد.
خواص زنجبیل قلم (درشت) :
1. ضد التهاب: زنجبیل میتواند به کاهش التهابات بدن کمک کند.
2. آنتیاکسیدان: زنجبیل سرشار از آنتیاکسیدانها است که میتوانند به محافظت از سلولها در برابر آسیبهای اکسیداتیو کمک کنند.
3. بهبود هضم: مصرف زنجبیل میتواند به کاهش مشکلات گوارشی مانند نفخ و سوء هاضمه کمک کند.
4. کاهش تهوع: زنجبیل به عنوان یک درمان طبیعی برای تهوع، به خصوص تهوع ناشی از بارداری و شیمیدرمانی، شناخته شده است.
5. تقویت سیستم ایمنی: زنجبیل میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
کاربردهای زنجبیل قلم (درشت) :
1. در آشپزی: زنجبیل به عنوان یک ادویه در غذاهای مختلف، به ویژه غذاهای آسیایی، استفاده میشود.
2. در نوشیدنیها: چای زنجبیل یکی از محبوبترین نوشیدنیها است که برای بهبود هضم و افزایش انرژی مصرف میشود.
3. در طب سنتی: از زنجبیل برای درمان سردرد، سرماخوردگی و مشکلات گوارشی استفاده میشود.
4. در مکملها: زنجبیل به صورت کپسول، قرص و پودر به عنوان مکمل غذایی مصرف میشود.
زنجبیل به صورت تازه، خشک شده، پودر شده و یا به صورت عصاره در دسترس است. استفاده از زنجبیل در رژیم غذایی میتواند به بهبود سلامت کلی بدن کمک کند.
نام انگلیسی : Ginger
نام علمی : Officinale
از خانواده : Zingiberaceae
بهترین زنجبیل دارای تکه هایی بزرگ سفید بی ریشه و کاملا رسیده است.
طبیعت زنجبیل تازه: در درجه دوم گرم و در درجه اول خشک است . زنجبیل خشک در درجه سوم گرم و درجه دوم خشک است با رطوبت فضیله.
نفع خاص زنجبیل: تقویت معده و نیروی هاضمه ، تقویت باه و تحلیل ریاح.
افعال و خواص زنجبیل:
- مقوی کبد
- مفتح سدد کبد
- مقوی قوت حافظه
- ملین
- تریاق سموم حیوانی
- مسکن عطش بلغمی
- زنجبیل بلغم و رطوبات غلیظ و چسبیده به سطح معده و امعا را خشک و دفع می کند.
- اخلاط غلیظ و رطوبات اضافی مغز و حلق را بیرون می راند.
- برای فلج کرم معده یرقان سدی تقطیر البول ناشی از سردی ضعف دستگاه ادراری و اسهال ناشی از فساد غذا مفید است.
- خوردن زنجبیل با نبات و کندر به دفع رطوبات اضافی معده کمک می کند.
- خوردن زنجبیل با زرده تخم مرغ آب پز عسلی مولد و مغلظ منی است.
- خوردن زنجبیل با خولنجان و پسته بسیار مبهمی است . خوردن زنجبیل با تربد رطوبات زائد را از مفاصل بدن بیرون می کشد.
- نگه داشتن زنجبیل در دهان عطش بلغمی را بر طرف می کند.
- اکتحال زنجبیل به موقع تاریکی چشم سبل و بیاض کمک می کند.
- ضماد یک حصه زنجبیل و دو حصه اسفند مقوی اعضا و محلل ریاح است و کزاز ، بواسیر ، دردهای سرد ، ورم های سرد و بلغمی و ورم بیضه را بهبود می بخشد.
- ضماد خمیر زنجبیل تازه دا الثعلب ورم های ریحی ورم های سرد و بلغمی و دردهای سرد را برطرف می سازد.
خواص روغن زنجبیل:برای درمان دردهای مفصلی سرد مجرب است.
مقدار مصرف: تا دو درهم
بدل: دارفلفل
ذکر منبع:کتاب علم الادویه مولف (سید محمد علی سید نظری)
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.