Search
Generic filters
Search
Generic filters
پلم

پلم

پلم

 

نام عربی:

الخمان الارض

 

نام انگلیسی:

Dwarf Elder

 

نام علمی:

sambucus Ebulus

 

نامهای دیگر:

آقطی کوچک، خمان صغیر.

 

ماهیت:

پلم میوه گیاه علفی و چند ساله است که ارتفاع آن به یک و نیم می رسد.

ساقه گیاه پلم، نسبتا ضخیم و سطح مقطع آن معمولا مربعی شکل است و بر سطح آن، شیارهای مشخص دیده می شود.

برگهای گیاه پلم به صورت مرکب رشد می کنند. برگچه های گیاه پلم، کشیده، نوکدار و نسبتا باریک اند که دمبرگ یا با دمبرگهای بسیار کوتاه، به صورت متقابل رشد می کنند. کناره های گیاه پلم، حالت اره ای دارد.

گل های گیاه پلم سفید و کوچک اند و به صورت خوشه ای می رویند؛ هر یک از گل ها، پنج گلبرگ کشیده، نوک دار، بیضی شکل یا بادامی شکل دارند و رایحه شان شبیه بوی بادام تلخ است.

میوه های گیاه پلم، کروی شکل، کوچک، سیاه رنگ و براق اند و به صورت خوشه ای رشد می کنند.

 

تشابه و تقلب:

میوه های پلم به میوه های انگورکولی شباهت بسیار زیادی دارد.

 

محل رویش:

ایران در استانهای مازندران و گیلان.

 

مواد تشکیل دهنده:

در برگ های گیاه پلم، گلوکوزید سیانوژنیک، نوعی اسانس روغنی فرار به نام اسانس یبل، کمی ماده تلخ، ماده پالمیتین و کمی قند ساکاروز وجود دارد.

گل های این گیاه نیز حاوی اسانس است. در میوه گیاه پلم، تانن، اسانس، ماده ای تلخ، اسید والریانیک، اسید سیتریک، اسیدوینیک و اسیدمالیک وجود دارد.

ریشه این گیاه حاوی مقدار کمی ساکاروز، اسیداستیک، اسیدوالریانیک، اسیدتانیک و ماده هی یبلین است.

 

برگرفته از کتاب :

دایره المعارف  طب سنتی/ مفردات

مولف ، سید محمد علی سید نظری

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم
اسکرول به بالا