قارچ
قارچ ها

قارچ معمولی

 

طبیعت :

درجه سوم سرد و تر

 

افعال و خواص :

خوردن پودر قارچ معمولی خشک شده ، اسهال معدی و زلق الامعاء را بهبود می بخشد.

اکتحال مخلوط آب تازه قارچ معمولی و سرمه ، مقوی چشم است و به رفع بیاض ، جرب پلک ، جرب چشم و آب مروارید کمک میکند.

ضماد مخلوط پودر قارچ معمولی خشک شده و سریشم ، برای التیام فتق و برآمدگی ناف مفید است.

 

مضرات :

قارچ معمولی ، نفاخ ، دیرهضم و مولد خلط غلیظ و متعفن است.

زیاده روی در خوردن قارچ معمولی ، خدر ، فلج ، سکته ، عسرالبول و هیضه را در پی دارد.

مداومت به خوردن قارچ معمولی ، باعث عقیم شدن و نازایی می شود.

قارچ معمولی به سرعت و به شدت در معده متعفن می شود و سده ، قولنج و درد معده را

به همراه می آورد ؛به همین دلیل نوشیدن آب سرد پس از خوردن قارچ معمولی یا خوردن آن

به همراه تخم مرغ یا گوشت ، بسیار ضرر دارد.تا زمانی که قارچ معمولی در معده باقی مانده باشد،

پادزهر سموم حیوانی بر بدن انسان ، تاثیرگذار نیست.

قارچ های سیاه رنگ ، قارچ های قرمز با نقطه های سفید ، قارچ های سفید با لزوجت زیاد که قسمت

چتری شکل شانپرده هایی شبیه تار عنکبوت است ، قارچ هایی که زیر درخت زیتون ، انجیر یا گردو ،

و گیاهان سمی یا شیرابه دار می رویند ،قارچ هایی که در سرگین یا مردار حیوانات رشد می کنند ،

قارچ هایی که نزدیک سوراخ حیوانات سمی می رویند و قارچ هایی که زیر خم شراب رشد می کنند،

بسیار سمی و کشنده هستند.خوردن قارچ سمی باعث عرق سرد ، تنگی نفس ، غشی ،سنگینی معده،

قولنج ، خناق ، ورم گلو ، ورم لوزه و قشعریره می شود و می تواند طی یک ساعت تا یک روز به مرگ منجر

می شود.

 

مصلحات و تدابیر :

آبکامه ، خردل.

بهتر است قارچ معمولی با نمک ، شوید ، پونه ، روغن کنجد ، روغن زیتون ، آویشن و فلفل سیاه پخته و

به همراه زنجبیل پرورده و جوارش فلافلی یا جوارش زیره خورده شود.قارچ معمولی ،تریاق قارچ سمی

قرمز است.

اگر کسی با خوردن قارچ سمی ، مسموم شد ، باید به او ترب ، آب پونه ، آبکامه ، بوره ، نمک ، سکنجبین

و پونه کوهی بخورانید؛سپس مقدار زیادی عسل یا خاکستر چوب درخت انجیر و آب گرم و کمی سرکه

و نمک به او بخورانید؛ آن گاه تریاق اربعه و جوارش فلافلی یا جوارش زیره با آب سداب به وی بخورانید.

سپس از حقنه های گرم و ضمادهای ملطف روی معده اش استفاده کنید.

 

بدل :

قارچ صدفی

 

 

قارچ صدفی

 

قارچ صدفی

 

ماهیت :

قارچ صدفی ، گونه ای قارچ خوراکی است که روی تنه برخی درختان زنده و گاه مرده می روید.

این قارچ اغلب ساقه ندارد ؛ ولی گاهی ساقه ای بسیار کوتاه و ضخیم دارد.

کلاهک قارچ صدفی ، سفید مایل به شیری ، گاه خاکستری ، ضخیم ، گوشتی و کمی سفت است.

کلاهک این قارچ ابتدا تقریبا شبیه نیم دایره ای بزرگ و نسبتا پهن است که لبه هایش به سمت داخل

برگشته است ؛ولی پس از رشد کامل و باز شدن ، لبه های آن تقریبا چروکیده می شود.

در واقع کلاهک قارچ صدفی جوان ، صدفی شکل و کلاهک قارچ صدفی بالغ ، بادبزنی شکل است.

گیل قارچ صدفی ،لایه هایی نازک،نرم و سفید مایل به شیری است که زیر کلاهک قارچ رشد می کنند.

گیل این قارچ،تقریبا به صورت خطوطی هم مبدأ رشد می کند که مبدأ آن ،محل اتصال قارچ با درخت است.

 

بدل :

قارچ معمولی

 

منبع :

علم الادویه – سیدنظری