برگ انبه
نام فارسی : انبه
نام عربی : المانجو
نام اردو : آم
نام های دیگر : انبج ، آنب ، نغزک
ماهیت : انبه میوه درختی است که ارتفاع آن به 5 متر میرسد.
محل رویش : نواحی استوایی، هند، مالزی، بنگلادش، یمن، عمان، سودان، و ایران در مناطق جنوبی.
اجزای مورد استفاده و مشتقات: برگ، گل، میوه، پوست میوه و هسته.
طبیعت انبه: انبه نرسیده، در درجه دوم سرد و درجه اول خشک است؛ انبه رسیده و شیرین، در درجهخ دوم گرم و خشک است.
گل و مغز و هسته آن، بسیار سرد و خشک است.
نفع خاص:
تقویت اعضای رئیسه.
افعال و خواص:
انبه، مقوی قوه ها، مقوی ارواح، مقوی اندام تنفسی، مقوی مری و معده و امعاء، مقوی کلیه و مثانه، مبهی، مفرح، خون ساز، مسمن، ملین و مدر خفیف می باشد.
انبه نرسیده و ترش، مسکن حدت صفراست.
مغز هسته انبه، قابض؛ مقوی معده، مجفف و ممسک می باشد.
گل انبه نیز مجفف و ممسک است.
مضرات:
گرم مزاجان.
انبه رسیده، مولد خون غلیظ سوداوی است؛ انبه نرسیده ترش؛ برای بلغمی مزاجان و سوداوی مزاجان مضر است؛ انبه نرسیده گس، دیر هضم و مولد بلغم و سودای غلیظ است و مضرر روده و دندان میباشد.
گونه گوشتی، کم آب و ریشه دار آن، دیر هضم، نفاخ، مضعف کبد، مضر لثه و دندان، مرقق منی و قابض است و باعث بیماری های سوداوی، حکه، جرب و دمل می شود.
مصلحات و تدابیر:
سکنجبین، دوغ، برای گونه گوشتی و کم آب و ریشه دار آن، زنجبیل، نمک و مویز.
منبع:
علم الادویه – سیدنظری
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.