مدیریت خواب

خواب یک ضرورت زندگی سالم است.خواب موجب تجدید قوای جسمی و روانی می شود و هر کسی بعد از انجام یک دوره فعالیت جسمی و فکری به خواب نیاز دارد.خواب موجب تجدید قوای جسمی و روانی می شود و هر کسی بعد از انجام یک دوره فعالیت جسمی و فکری به خواب نیاز دارد. خواب، تمامی نیروهای طبیعی شامل هضم ،متابولیسم و دفع سموم و قوای مغزی را تقویت میکند و موجب تجدید قوای اندام های مختلف و ترمیم بافت های صدمه دیده می شود.

طبقه بندی اطلاعات وارده به مغز، تحلیل اطلاعات،ایجاد شبکه های جدید درک و تفکر، تفکر انتزاعی، نشاط متعاقب بروز رسانی سیستم نوروترانسمیتری، ثبات و ایجاد تعادل و بهبود ارتباط بین مراکز حس، درک و ذخیره صورت های معنوی و حس ،درک و ذخیره صورت های مادی و پاکسازی اطلاعات غیرضروری و تمرین مراحل مختلف نظری و عملی جماع و متعاقباً علاقه به ازدواج و بهبود نسل، تصویرگری، خلق آثار ذهنی ،حرکت با سرعت خارق العاده ،تمرین نوآوری و حل مسائل جدید از فواید خواب خوب است.

افزایش بسیاری از بیماری ها که امروزه در حال گسترش است، از جمله گوارشی و اختلالات جماع ریشه در اختلالات خواب به خصوص دوران کودکی دارد .

از نکات مهم در مورد خواب طول زمان خواب است.خواب معتدل6 تا 8 ساعت حسب مزاج و سن متفاوت میباشد.و مهم ترین معیار آن سبکی و نشاط بعد از بیدار شدن و آمادگی ذهنی در طول روز می باشد. فردی که پس از برخاستن از خواب احساس سنگینی و کسالت دارد و مدام در طی روز دهان دره می کند و خسته است و تمرکز روی کار خود ندارد،به احتمال زیاد از خواب مناسبی برخوردار نیست و لازم است الگوی خواب خود را تنظیم کند.
کاهش میزان خواب نسبت به میزان طبیعی آن،در زمان طولانی سبب کاهش کمّی و کیفی عملکرد مناسب فرد،افزایش تصادفات و آثار سوء جسمی و روانی می شود.

نقص سیستم ایمنی،افزایش احتمال ابتلاء به بیماری های ویروسی و التهابی، افزایش ضربان قلب و فشار خون،افزایش تولید پلاک در عروق قلبی و سکته مغزی،از عوارض جسمی بیخوابی یا کم خوابی هستند.عوارض روانی این حالت نیز عبارت اند از:((کاهش تمرکز،اشکال در تصمیم گیری منطقی، تحریک پذیری،افسردگی، اضطراب و اختلال خلقی دو قطبی)).

سحرخیزی

از دیگر موارد مهم سحر خیزی است.ضرب المثل کهن ایرانی می گوید: (سحر خیز باش تا کامروا باشی)و صد البته لازمه سحرخیزی زود خوابیدن است.

تنفس نسیم صبحگاهی انرژی های قلب، مغز و کبد را افزایش می دهد و برای سلامتی ضروری است.. تحقیقات انجام شده در علم کرونوبیولوژی نیز نشان میدهند که ریتم های فیزیولوژیک بدن توسط عوامل محیطی به خصوص نور خورشید دچار نوسان می شوند.ه هم خوردن این چرخه ۲۴ ساعته سبب بسیاری از بیماری ها می شوند.به عنوان مثال مطالعات نشان داده اند، ریسک بیماری های مهمی از قبیل سرطان، بیماریهای متابولیک (مانند دیابت)، بیماری های قلبی عروقی و اختلالات خلقی در افرادی که دارای شغل های با شیفت شب کاری هستند، به صورت قابل توجهی بیشتر از افراد با زمان خواب صحیح و منطبق با ساعات تاریکی می باشد.

دستورالعمل های مدیریت خواب

1)زود خوابیدن زود بیدار شدن.سحر خیز باشید تا مریض نشوید.

2)طی روز نخوابیدن برای افرادی که بیماری سرد دارند.یک ساعت در روز خوابیدن مانند خوردن یک کیلو خیار است

3)بهترین زمان خواب از ۲ تا ۳ ساعت پس از غروب آفتاب تا اذان صبح و اگر نشد،حداکثر تا طلوع آفتاب است.

4)فاصله ۳ ساعته بین شام و خواب ضروری است.

5)محل خواب تاریک ، رنگ اتاق آرامش بخش، فاقد رنگ های محرک و وسایل زیاد باشد.

6)دمای اتاق ۱۸ تا ۲۲ درجه و کمی خنک باشد.

7)تهویه مناسب محل خواب.

8)خواب با پوشش مناسب مثل پتو یا پوششهای نازکتر حتی در روزهای تابستانی.

9)عدم خوابیدن با شکم پر و در حالت گرسنگی.

10)عدم فعالیت جسمی یا ذهنی (مثل کار با گوشی و …) شدید یک ساعت قبل از خواب.

منبع:

راهنمای بالینی طب سنتی ایران تالیف دکتر محسن نظری صفحه43،44،45


 
 
محصول پیشنهادی برای بهبود کیفیت خواب

قطره خوراکی اسطوخودوس الیس جهت درمان موارد خفیف اضطراب و کمک به کم خوابی مورد استفاده قرار می گیرد. این قطره کاملا گیاهی است و از اسانس اسطوخودوس تهیه شده است.

 

خرید افشره لاوند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo
به بالا بروید